HTML

Hallásvédelem - www.fuldugo.hu

Egyre zajosabb világunkban nagyon fontos, hogy óvjuk a hallásunkat a túlzott zajártalomtól.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Hangerősség, vagy amit akartok

2009.12.11. 11:59 fuldugo

A hang erősségét decibelben fejezzük ki, rövidítve dB. Minél nagyobb a decibel, annál hangosabb a hang, és nagyobb a (komoly) halláskárosodás kockázata. Az európai jog szerint, a munkáltatónak kötelező hallásvédelmet biztosítani az alkalmazottaknak, ha 80dB feletti zajnak vannak kitéve a munkahelyen .

Egy másik tényező az, hogy milyen hosszan vagyunk kitéve a hangnak. A zaj amit pár percig kibírunk sérülés nélkül, hosszabb távon nagy kockázatot jelent (lásd az alábbi táblázatot).

Tudjuk, hogy gyorsan visszább kell lépni és eltakarni a fülünket, ha meggyújtanak egy petárdát mellettünk, de sokunk jobban kockáztatja a hallását egy átlagos napon, mint azon az egy tűzijátékos napon az évben.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hallasvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr391585583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása